Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Προσπάθεια διάσωσης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Αθήνας από ευαισθητοποιημένους πολίτες

Από τα 376 κτήρια που καταγράφηκαν, 64,5% βρίσκονται σε καλή κατάσταση, 17,9% σε μέτρια και 17,6% σε κακή

Αθήνα
Την καταγραφή σπιτιών, που χτίστηκαν από τις αρχές του 20ού αιώνα έως και την περίοδο λίγο πριν τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκίνησαν επιστήμονες της Κίνησης Κατοίκων του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, επιχειρώντας να ισορροπήσουν τη δυσμενή εικόνα του οικιστικού κέντρου, με την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής, θα ακολουθήσουν οι τεχνικές μελέτες για το πώς μπορούν τα κτήρια αυτά να αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

'Έως σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 376 κτήρια στην περιοχή, που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Κωνσταντινουπόλεως, Ιουλιανού και Αγίου Μελετίου, κτήρια που ανάγονται σε διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ, όπως είναι το λαϊκό νεοκλασικό, το νεοκλασικό, της περιόδου του εκλεκτικισμού και το Bauhaus.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Bon Jovi - Live in Athens 2011

 



ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011- Ο.Α.Κ.Α

ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ: 18:30
SPECIAL GUEST: TBA
www.bonjovi.com
www.elevenconcerts.com
www.aeglive.co.uk

AEG LIVE in Association with ELEVEN CONCERTS

Οι  Bon Jovi, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά σχήματα παγκοσμίως, επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα στις 20 Ιουλίου 2011.

Πράσινο σχολείο με έσοδα 183.000 ευρώ

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ * ΑΚΟΜΑ 25 ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
 
Πράσινο σχολείο με έσοδα 183.000 ευρώ

«Χαρτζιλίκι» από τον... ήλιο -και μάλιστα όχι ευκαταφρόνητο- εξασφαλίζουν ήδη τρία σχολεία στην Αττική και ώς το τέλος του χρόνου θα αυξηθούν κατά 25, με προοπτική να φθάσουν τα 100 ώς τα μέσα του 2012. Πρόκειται για νέες σχολικές μονάδες στην Αθήνα, τον Πειραιά και το Φάληρο, όπου έχουν τεθεί σε λειτουργία φωτοβολταϊκά συστήματα.
Η εγκατεστημένη ισχύς ξεπερνά τα 900 κιλοβάτ τον χρόνο και τα έσοδα από την πώληση του ρεύματος στη ΔΕΗ φθάνουν τα 550.000 ευρώ, που διατίθενται για τη συντήρηση των σχολείων και άλλες δράσεις που βελτιώνουν τη σχολική ζωή.