Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Για ψώνια στην Ιταλία, 24/7

Τα μαγαζιά μπορούν πλέον να μένουν ανοιχτά για 24 ώρες, κάθε μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους, καθώς τέθηκε σε ισχύ ένα από τα κύρια μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.


Τα πρώτα καταστήματα που έκαναν γνωστό ότι σκοπεύουν να επωφεληθούν απο το νέο ωράριο βρίσκονται στη Νάπολη και στη Ρώμη. Την αρχή έκαναν κάποια καφέ-μπαρ που προσφέρουν καφέ όχι μόνο μέχρι τις 2 το πρωί, αλλά πλέον χωρίς περιορισμό ωραρίου.

Το μέτρο αυτό διχάζει τους εμπόρους - άλλοι ανέφεραν στα ΜΜΕ πως βλέπουν θετικά την απελευθέρωση του ωραρίου, ενώ άλλοι θεωρούν πως αυτό φέρνει σε δεινή θέση όσους δεν μπορούν να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό, ενώ υπάρχουν και φόβοι ότι δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέα προβλήματα σε ότι αφορά την ασφάλεια, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ο επικεφαλής της εμπορικής ένωσης Confesercenti, Μάρκο Βεντούρι, προβλέπει ότι «με την απεριόριστη απελευθέρωση του ωραρίου πρόκειται να κλείσουν, συνολικά, πάνω από 26.000 καταστήματα σε όλη την χώρα, κυρίως του τομέα των τροφίμων, της ένδυσης και των υποδημάτων».
Πηγή: e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου