Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Καλησπέρα σε όλους!!!

Καιρό είχαμε να τα πούμε..!

Χθες το βράδυ είμαστε με κάτι φίλους και βεγγερίζαμε σε έναν πολύ ωραίο κήπο και φέραμε κάποια στιγμή την κουβέντα για την Κρήτη.
Τι να πει κανείς για την Κρήτη..όλα υπέροχα..! Η κουβέντα επικεντρώθηκε στην κουζίνα και στα υπέροχα φαγητά που ειδικά τώρα το καλοκαίρι τα αρώματα και οι γεύσεις σε ταξιδεύουν..!! Υλικά απλά καθημερινά, από το μποστάνι, και όλα φρέσκα, χωρίς περίεργους συνδυασμούς.
Η φίλη μου μου θυμισε ομελέτα με αγκινάρες και έτσι βρήκα και σας παρουσιάζω την παρακάτω συνταγή. Εσείς βάλτε την παγωμένη ρακή, το σκιανός, την καλή παρέα και την όρεξη σας και όλα θα  τέλεια!!!


Ομελέτα με αγκινάρες

Υλικά 



5 αυγά
5 αγκινάρες
2 κουταλιες γάλα
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζουμε τιε αγκινάρες από τα κοτσάνια και τα φύλλα, τις πλένουμε και τις βράζουμε για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις αγκινάρες μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε ένα μπωλ ρίχουμε τα αυγά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ριχνουμε το μείγμα στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με το μισό τυρί γυρίζουμε την ομελέτα μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά, την πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε ζεστή.

Βάζουμε και δυο ρακάκια και καλή όρεξη..!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου